Xbox Series X review

In de Xbox Series X review bespreken we alle voor- en nadelen van de console. Hij is in principe naar onze mening even snel qua spelen als de Playstation 5.

Echter heeft Sony in Augustus 2022 de prijs verhoogd, waardoor de Xbox series X nu de goedkoopste is. Dit prijs verschil is €50,- en dat is toch wel weer een Xbox Series game extra ter vergelijking.

Een van de grootste voordelen is dat de console erg stil is tijdens het spelen. Dit is een wereld van verschil met vorige generaties.

Zo kun je jezelf beter concentreren en focussen tijdens het gamen. Daarnaast is 4K toch ook wel echt prettig mits de game en tv of monitor dit ondersteunen.

Daarnaast is de constructie zelf wel groot op zich, maar ook heel solide. Hiermee worden de onderdelen goed beschermt en dat is ook weer goed voor de levensduur.

Er zijn altijd wel mensen die gamen met een Xbox bedrade controller omdat deze goedkoper zijn. Daarmee zit een ongeluk in een kleine hoek.

Het verschil in beeld en geluid

In de Xbox Series X review moeten we het natuurlijk ook hebben over het verschil wat je qua beeld merkt. Standaard is dit HDR want nog niet alle games zijn 4K.

Desalniettemin met de juiste televisie heb je toch wel echt kleurrijke beelden en vooral goede contrasten. De donkere ruimtes die in veel games zitten zijn nu beter zichtbaar waardoor alles ook net wat sneller opvalt.

Mits je een goede televisie hebt is het geluid ook veel beter. Je merkt echt de kracht van Dolby vision.

Daarnaast kun je ook gewoon je oude games overzetten, want hij bied backward compatible ondersteuning. Zo kun je toch verder gaan waar je gebleven was op je oude console.

De specificaties

Natuurlijk zetten wij in de Xbox Series X review ook even de specificaties voor je op een rij.

Processor(CPU) AMD Zen 2 ( 8 *3 .8 GHZ )
Grafische Processor (GPU) 12 Terraflops, 52 CU’s * 1.825 GHz,
Werkgeheugen (RAM) 16 GB GDDR6
Opslag capaciteit 1 TB SSD
Externe opslag Seagate Expansion Card 500 GB- 2TB ( los te koop)
Optische drive Blu-ray disc
Frames per seconde 60 – 120
Internet LAN / WIFI
Bandbreedte 10 GB op 560 GB per seconde of 6 GB op 336 GB per seconde
Geluidsniveau Laag je hoort hem bijna niet

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version