Xbox Series X kopen

De ConsoleKings Xbox Series X Voorraad Checker

Xbox Series X kopen

Steeds meer mensen willen de nieuwe Xbox Series X kopen. Sinds de lancering is deze console al slecht leverbaar, maar vandaag de dag kan hij ook qua leveringen niet tippen aan de PS5. Inmiddels zien we de laatste tijd wel wat meer voorraad van deze console. Zo is hij al sinds Augustus 2022 verkrijgbaar bij Microsoft. Maar hij is ook bij veel andere winkels te krijgen anno 2023. De Xbox Series X voorraad bij winkels zoals Coolblue, Bol.com en Mediamarkt is nu een heel stuk beter geworden. Als er al even geen voorraad is wordt dit binnen een paar uur tot een paar dagen direct weer aangevuld. 

Wij raden het zeker aan om de Xbox Series X te kopen, want het verschil is heel groot met de Xbox Series S. Als je online kijkt dan zie je ook dat deze mening gedeeld wordt. Je kunt ook video’s bekijken waarin het kwaliteitsverschil duidelijk merkbaar is. Daarnaast beschikt de Series X over een grotere harde schijf en vooral wanneer je meerdere Xbox Series X games speelt is dit handig. Je merkt dan namelijk echt daadwerkelijk een verschil in de snelheid.

Het is ook wel belangrijk om op tijd toe te slaan. Je weet namelijk nooit van tevoren wanneer er weer een nieuwe Xbox X voorraad is. Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat de prijs veranderd de komende tijd. Hier zijn nu nog geen signalen voor, maar we zien de grondstofprijzen wel stijgen.

Maximaal besparen

Je kunt veel geld besparen door een van de Xbox Series X bundels te kopen. Bij deze bundels krijg je voor een kleine meerprijs vaak extra games of accessoires. Elke euro draaien we om, dus als je maximaal wil besparen dan wacht je hierop.

De meest bekende bundel is toch wel die met Halo Infinite. Speciaal voor deze game is er ook een uniek design gemaakt voor de console. Daardoor is het echt een uniek plaatje!

Bij Coolblue zie je vaak ook suggesties van accessoires die je bij de console kunt kopen. Vaak geven ze hier dan een kleine korting op als je deze toevoegt aan je winkelwagen.

De Xbox Series X VS Series S

Wij krijgen vaak de vraag waarom je de Xbox Series X moet kopen i.p.v. de Series S. De Xbox Series X heeft vergeleken met de Series S een dubbele opslagcapaciteit. Je kunt de Xbox Series X kopen met een opslagcapaciteit van 1 TB. Daarnaast heeft deze gameconsole 12 Terraflops processor waardoor hij 3 keer zo snel is. De gamingresolutie van een Series X console biedt ondersteuning voor volledige 4K weergave. Daarnaast kun je gamen met 120 frames per seconden wat net zo snel is als op de Playstation 5. Beide varianten beschikken over een LAN aansluiting waardoor een hoge internetsnelheid gehaald kan worden.Zo krijg je echt waar voor je geld en zullen games niet meer vastlopen. Ook heeft hij een beeldweergave van 1440P wat veel hoger is als de voorgaande xboxen.

Xbox Series X kopen anno 2023

Anno 2023 is het mogelijk voor bijna iedereen om een Xbox Series X te kopen. Er zijn inmiddels ongeveer 5 winkels die een stabiele voorraad hebben. Andere winkels krijgen ook zo nu en dan een nieuwe levering, maar dat is afwachten. Bij deze 5 winkels is het per winkel nog steeds een limiet van 1.

Echter als je hem fysiek in de winkel koopt is er geen registratie plicht en dat zorgt ervoor dat iedereen zichzelf nu kan voorzien van. Ook de mensen met meerdere gezinsleden of studenten in een studentenhuis.  We hopen dat dit de komende tijd zo zal gaan blijven!

Veelgestelde vragen

Waar kun je de Xbox Series X kopen?

Op dit moment Mei 2023 kun je de Xbox Series X kopen bij de onderstaande winkels.

Al sinds Augustus 2022 is hij te verkrijgen bij Microsoft via de Nederlandse of een van de andere landen. Let wel op dat als je hem in Nederland al besteld hebt en ze komen erachter dat je de limiet via een ander land probeert te omzeilen hij niet geleverd wordt. Je krijgt netjes je geld terug in dat geval, maar Microsoft heeft dit echt goed beveiligd.

Bij de webwinkel van Mediamarkt kun je op dit moment zelfs 3 Xbox Series X consoles bestellen gelijktijdig. Dit is op dit moment de enige uitzondering, maar waarschijnlijk zullen meerdere winkels de limiet gaan verhogen. Ze willen er immers alles aan doen om zoveel mogelijk te kunnen verkopen.

Wat kost de Xbox Series X ?

De Xbox Series X kun je nog voor €499,- kopen bij Microsoft, maar bij Mediamarkt kost hij al €509,99. In Japan is de prijs al meer verhoog en kost hij €535. Ook in Nederland zullen we er aan moeten geloven dat de prijzen omhoog gaan, maar wanneer is nog niet duidelijk. In zweden zagen we namelijk de prijs stijgen van €520 naar €570,-. Maar wij weten niet of Microsoft hier onderscheid in maakt.

Wat zijn de specificaties van de Xbox Series X?

Voor de techliefhebbers die een Xbox Series X willen gaan kopen zetten wij de specificaties even op een rij.

Afmetingen 301 mm (11,85 inch) hoog en 151 mm (5,95 inch) diep en breed

Gewicht 4,5 kg

Grafische kaart 12 TFLOPS (teraflops), 52 CU’s (rekeneenheden) @ 1,825 GHz Aangepaste RDNA 2 GPU

Processor 8x Cores @ 3,8 GHz (3,6 GHz met SMT) Aangepaste Zen 2 CPU

Geheugen 16 GB GDDR6 (10 GB @ 560 GB/s snel GPU optimaal geheugen, 3,5 GB @ 336 GB/s standaardgeheugen, 2,5 GB @ 336 GB/s gereserveerd geheugen voor OS en apps)

Opslag 1 TB PCIe 4.0 NVME Solid-State Drive (SSD) met snelheden van 2,4 GB/s (onbewerkt) en 4,8 GB/s (gecomprimeerd)

Schijfstation 4K UHD Blu-Ray-station

Voeding 300w, intern

HDMI-resolutie 1x HDMI 2.1 (uit)

Netwerk(internet): Ethernet en draadloos

USB-poort 2x USB 3.2

Uitbreidbare opslag –Uitbreidingskaart van 1 TB

Externe opslag USB 3.2 Externe HDD-ondersteuning

Raytracing Ja

Audio Alleen audio-uitgang, via de HDMI-poort

Overige :
4K @ 60 fps, tot 120 fps
8K tot 120 fps
Variabele vernieuwingsfrequentie (VRR)
Auto Low Latency-modus (ALLM)

Exit mobile version