Xbox Series X headset

De Xbox Series X is een krachtige console waarbij een goede headset niet mag ontbreken. Wij hebben de headsets bekeken en op elk onderdeel zo goed mogelijk proberen te beoordelen. Zo hebben wij niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het geluid, maar ook de intensiteit. Daarnaast hechten wij ook veel waarde aan het draagcomfort. Hierbij kijken wij naar dingen zoals het fijn zitten van een headset zonder knellen, maar ook ademende oorkussens zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Ook is er veel verschil te merken in microfoons op de headset. Het belangrijkste is natuurlijk dat je goed verstaanbaar bent, en hiervoor is noise cancceling geen overbodige luxe. Sommige headsets beschikken ook over handige sneltoetsen waardoor je nog meer gemak hebt tijdens het gamen. En er zijn zelfs headsets die verbonden kunnen zijn met meerdere apparaten tegelijk.

Dit is onze absolute Top 5 headsets

Natuurlijk kan er maar een de beste zijn en dat geldt natuurlijk ook voor de Xbox Series X headset. Wij hebben een uitgebreide review over de beste headsets die er nu te krijgen zijn. Hieronder lees je een kort overzicht van de belangrijkste  specificaties, maar hoe verder je naar beneden gaat hoe meer je te weten komt over de individuele headsets.

1. Razer Kaira Pro

Dit is de terechte winnaar uit de test. Bij het uitzoeken van een headset wordt namelijk niet alleen naar het geluid gekeken, maar ook het draagcomfort van de headset. De hyperclear microfoon is ook zo goed dat achtergrondgeluiden nooit hoorbaar zijn. Je kunt hem draadloos met de Xbox verbinden, maar er zit ook Bluetooth 5.0 op waarmee je hem aan een computer, telefoon of tablet kunt koppelen. Ook buiten de deur kun je deze headset gebruiken. Met verlichting aan heeft hij een accuduur van 20 uur wat meer als voldoende is.

2. Corsair HS75 XB

De Corsair HS75 is een headset die geschikt is voor mensen die echt Dolby geluid willen kunnen horen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen smaak met geluiden. Ook deze headset beschikt over noise cancceling waardoor achtergrond geluiden verdwijnen. Deze headset is met bluetooth of een 3.5 mm jack kabel te verbinden aan gameconsoles, computers en natuurlijke mobiel apparaten. Dit is tevens de lichtste headset uit de test waardoor je hem bijna niet voelt zitten tijdens het gamen, muziek luisteren of bingwatchen.

3. EPOS Sennheiser GSP 670

Sennheisser en Epos hebben de krachten gebundeld om een unieke gaming headset te ontwikkelen. Naast het prachtige geluid wat deze headset zeker heeft gaat de accu ook nog eens lang mee. Vooral het diepe geluid van de bass wordt door mensen als positief ervaren. Daarnaast kun je hem ook snel opladen met de USB C kabel die meegeleverd wordt.

4. Turtle Beach Elite Pro 2 & Super AMP

Turtle Beach ontwikkeld al meerdere jaren headsets die bedoeld zijn voor de echte gamers. Daarnaast kun je met deze headset ook nog eens switchen tussen apparaten wanneer je aan het gamen bent neem je dus ook zo een telefoontje aan. Het volume van de microfoon kun je aanpassen naar eigen wens, Met de bijgeleverd software hoor je precies hoe hard je praat en daar stel je hem dan op bij.

5. Logitech G935

Helaas kun je deze headset alleen gebruiken met een kabel op de Xbox Series X. Dit is dan ook de reden dat deze headset de 5de plek heeft gekregen. Echter is draadloos steeds minder belangrijk aan het worden doordat de 3.5 mm aansluiting op de controller zit in plaats van de console. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoende ruimte hebt met de kabel en deze geen overlast geeft. Wel heeft hij aanpasbare RGB verlichting voor een optimale gamebeleving en een 7.1 surround sound systeem.

Razer Kaira Pro Xbox Series X headset

Razer is een topspeler op het gebied van de headset voor gaming zoals je ziet bij Xbox series X, PS5, Nintendo switch en nog veel meer gameconsoles. Zij zijn niet voor niets een van de marktleiders op het gebied van gamingaccessoires. Het voordeel is dat je deze headset ook nog eens op de PC kunt gebruiken waar we allemaal ook veel tijd op doorbrengen. De titanium drivers zorgen voor een optimale geluidsbeleving die niet te evenaren is. De oorkussens ademen waardoor hij zeker de eerste plaatst heeft gekregen. Tijdens het gamen zul je merken dat deze headset geen klemmende werking heeft waardoor hij perfect zit. De hyperclear microfoon zorgt ervoor dat je luid en duidelijk te verstaan bent.

Daarnaast zit er een ruis onderdrukkende functie op waardoor achtergrondgeluiden niet hoorbaar zijn voor andere spelers. Alle toonsoorten zijn goed te horen van lage tot hoge, maar ook zeker de middentonen hoor je goed. Ook kun je hem gebruiken als headset voor onderweg op bijvoorbeeld een smartphone of tablet. De geweven stof houdt geen warmte vast waardoor hij altijd je hoofd koel houdt en je geen last hebt van zweten tijdens het reizen. Ook zit er een koppelingsknop op voor de equalizer waarmee je de gewenste geluidsinstellingen kunt configureren. Iedereen heeft ander gehoor en dus ook andere wensen. Daarnaast hebben zij een speciale FPS functie eraan toegevoegd die ervoor zorgt dat de geluiden in een Xbox series X game levensecht binnekomen.

Corsair HS75 XB Xbox Series X headset

De Corsair HS75 XB is een goede headset voor de Xbox Series X. Hij beschikt namelijk over het Dolby Atmos systeem wat een van de beste geluidssystemen ter wereld is. Dit zorgt niet alleen voor duidelijk geluid, maar je wordt ook helemaal meegenomen in de beleving van je favoriete Xbox Series X game. De makers hebben ook extra aandacht aan het design gegeven. Zo zitten de oorschelpen heel comfortabel en zacht waar dat bij andere headsets nog wel eens knellend is. De microfoon kan ook nog eens afgenomen worden, maar het belangrijkste is dat hij achtergrondgeluiden dempt zodat je altijd te horen bent voor teamgenoten en vrienden. Daarnaast zijn de kunstleren oorschelpen te verstellen waardoor hij bij bijna iedereen passend te maken is.

Tevens is het ook een van de lichtere headsets op de markt waardoor hij een welverdiende 2de plek in onze lijst heeft gekregen. Daarnaast zitten er sneltoetsen op waarmee je tijdens het game het volume regelt of andere functies. De accu gaat ongeveer 20 uur mee wat redelijk lang is want de meeste mensen gamen maar 8 uur per dag maximaal. Via de USB C kabel kan hij worden opgeladen. Deze heeft bijna iedereen wel in huis want dit is ook de gouden standaard aan het worden voor mobiele telefoons.

Turtle Beach Elite Pro 2 & Super AMP

Turtle Beach is geen onbekende speler wanneer je praat over een goede gaming headset. Dit blijkt ook met de nieuwe Turtle Beach Elite Pro 2 & Super AMP headset die ontwikkeld is voor gamen op de Xbox Series S en X, Playstation 5, PC en alles met een bluetooth verbinding. Je kunt hem met bluetooth aan de Xbox Series X verbinden, maar ook is het mogelijk om hem met een 3.5 mm kabel aan de controller vast te maken. De metalen hoofdband zorgt ervoor dat de headset niet strak, maar ook zeker niet te los zit. Daarnaast kun je de oorkussens er ook af halen en vervangen door andere indien je dit fijner vindt. De oorkussens die er standaard opzitten beschikken over een filter wat ervoor zorgt dat al het geluid van buitenaf er niet doorheen kan komen.

Eventueel kun je ervoor kiezen om zelfs de microfoon van de headset af te halen. Sommige mensen spelen alleen en vinden hem dan in de weg zitten. Turtle Beach heeft een van de beste microfoons met een goede noise cancceling functie. Dit zorgt ervoor dat achtergrond geluiden niet hoorbaar zijn voor je medespelers en jij dus duidelijk overkomt. Let alleen wel op met het volume, want deze headsets zijn versterkt waardoor het geluid nog harder binnen kan komen. Het is ook een ideale headset om te gebruiken bij chats en streams.

EPOS Sennheiser GSP 670 Xbox Series X headset

De GSP 670 headset is draadloos te gebruiken met de Xbox Series X en gaat tot wel 20 uur lang mee. De bluetooth verbinding kun je tevens niet alleen voor je spelconsole gebruiken, maar ook smartphones en computers kun je hiermee verbinden. Zo zet je de game op pauze als de telefoon gaat en switch makkelijk het geluid van je telefoon over naar de headset. Door de samenwerking tussen de experts van EPOS en Sennheiser komt er 70 jaar aan audio ervaring bij elkaar. Hierdoor profiteert je van de beste elementen op het gebied van audio zoals het onderdrukken van achtergrondgeluiden, maar ook het voorkomen van vervormingen.

Gebruikers ervaren dit als een van de betere headsets door de diepe bass die gebruikt wordt voor deze headset. Elk detail van de game komt zo visueel en audiovisueel goed tot zijn recht. Daarnaast heeft deze headset de beste microfoon die er op de markt is. Je team kan je luid en duidelijk horen waardoor ze adequaat reageren. Een betere geluidsonderdrukking als op deze microfoon kun je niet vinden. Tevens beschikt hij ook over een snelladen functie waardoor je hem in korte tijd heel wat power kunt geven. Ideaal wanneer je even pauze moet houden of gaat eten. Dan kun je daarna weer uren aan de slag met deze topheadset.

Logitech G935 Xbox Series X headset

De Logitech G935 headset voor de Xbox Series X kun je zowel draadloos als met een kabel gebruiken. Hij beschikt over een 7.1 surround systeeem waarmee je een goede kwaliteit van het geluid hebt. Als je de verlichting uitzet gaat de accu wel 12 uur mee. Wil je met verlichting gamen dan kun je rekenen op ongeveer 8 uur. Je kunt tot wel op 15 meter afstand een goed bereik houden met deze gaming headset. De oorschelpen zijn hybride gemaakt waardoor hij geen vervormingen in het geluid heeft.

Je kunt de verlichting aanpassen naar eigen wens, maar je kunt hem ook laten reageren op diverse Xbox Series X games. Ook als je vijanden achter je aan sluipen dan kun je dit horen. De microfoon van dit merk is luid en duidelijk verstaanbaar voor andere gamers. Daarnaast is het ook een erg scherp geprijsde gaming headset. Wanneer je de microfoon omhoog doet zal hij meteen gedempt worden. Dit is ideaal wanneer je ouders binnekomen of je een telefoontje krijgt. Het team hoeft hier immers niet door afgeleid te worden.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version