Xbox Series X Controller

Voor de Xbox Series X zijn er al verschillende varianten van de controller gemaakt in het afgelopen jaar. Het verschil zit hem voornamelijk in de mogelijkheden die je zelf kunt instellen. De originele controller stelt je in staat om bepaalde toetsen met een app te configureren. Microsoft heeft vooral ingezet op het ergonomische design. Hierdoor ligt de controller fijn in de hand. Ook kun je met sneltoetsen snel afbeeldingen delen of video’s van de game. Je kunt dit online delen met vrienden of andere mensen waarmee je wel eens gamed. Bij de elite controllers kun je zelfs de triggers en de joypad instellen. Door de weerstand aan te passen aan jouw wensen kun je dus nog betere prestaties halen. Kortom  er zijn genoeg positieve veranderingen te melden.

Welke controller Xbox Series X?

Voor de Xbox Series X zijn er verschillende controllers beschikbaar. Welke je kiest dat maakt in principe niet erg veel uit. Het belangrijkste is dat je een goede grip hebt en de Xbox Series games soepel kunt bedienen. De standaard controller is nog steeds de meeste gebruikte onder de mensen omdat deze standaard wordt meegeleverd. Echter als je naar een gaming toernooi of evenement gaat dan zijn er weer andere controllers die gebruikt worden. Een goed voorbeeld hiervan is de Xbox Series elite 2 of de Victrix gambit tournament controller. Bij beide controller kun je de duimsticks vervangen door juist weer grotere of kleinere net wat je fijn vindt. Ook kun je de paddles en navigatiepads vervangen.

Top 4 van Xbox Series X controller

Er zijn verschillende soorten van de controller die geschikt is voor de Xbox Series X. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meeste verkochte controllers. De belangrijkste eigenschappen hebben wij voor je op een rij gezet. Zo is het bij de ene controller mogelijk om knoppen te programmeren, maar bij de andere kun je ook de joypad en audio instellingen beheren.

Dit is onze top 4:

1. Microsoft Xbox Series X controller:

De orginele Microsoft controller kun je gebruiken met de officiele Xbox app. Hiermee kun je tot wel 4 profielen maken voor een of meerdere controllers. Zo zijn ook  de sneltoetsen voor je vrienden altijd snel bij de hand. Via de app laad je ze in de controller in en zij kunnen er direct gebruik van maken. Daarnaast beschikt deze controller over een 3.5mm jack aansluiting  waarmee je een headset kunt aansluiten. Als de accu leeg is van je headset kun je via een kabel nog steeds naar de audio luisteren.

2. Microsoft Elite controller:

De elite controller van Microsoft heeft meer te bieden als de standaard controller. Je kunt met deze controller namelijk ook de joypad configureren. Zo bepaal je zelf hoeveel weerstand deze moet geven om de beste prestaties te halen.

3. Horipad Pro Xbox series X controller:

De Horipad Pro controller verbind je niet draadloos, maar door middel van een draad. Je hebt hierbij geen last meer van een lege accu waardoor je niet verder kunt spelen. Tevens heeft hij iets grotere knoppen waardoor hij meer op de voorgangers van de controller lijkt. Sommige mensen ervaren dit als prettig omdat zij niet aan een nieuwe controller hoeven te wennen. Ook deze controller heeft een 3.5mm jack aansluiting op een professionelen Xbox headset of gaming headset op aan te sluiten.

4. PDP Gaming controller voor PC en Xbox X

De PDP controller is niet alleen te gebruiken op de Xbox x, maar je kunt hem ook verbinden met je computer of laptop. Met een speciale app kun je ook bij deze controller zelf bepalen hoe intensief de triggers zijn. Ook kun je snel de audio instellingen aanpassen waardoor je niet meer afgeleid wordt tijdens het gamen. Zo kun je het maximale uit je prestaties halen tijdens het spelen van je favoriet Xbox X game.

Waar let je op tijdens de aankoop van een controller?

Iedereen let ergens anders op tijdens de aankoop van een Xbox X controller. De meeste mensen kijken vooral naar de functies van een controller. Zo zie je bij de originele, maar ook sommige namaak controllers aparte toetsen voor het maken van schermopnames en het delen hiervan. Daarnaast zit er op de originele controller een handig D pad waarmee je goed kunt chatten. Ook hebben de meeste merken een app ontwikkeld om knoppen in te stellen. Tevens kun je met de elite series ook ervoor kiezen om de joypad instellingen te wijzigen. Zo kun je tot wel voor 4 personen bepalen of er veel of weinig weerstand op de controller moet zitten.

Kan een Xbox Series Controller op de Xbox one?

Ja je kunt een Xbox Series controller aansluiten op de Xbox one. Dit doe je op precies dezelfde manier als dat je de Xbox one controller doet verbinden. Qua bediening zijn er verschillende gamers die hiervoor kiezen. De Xbox Series X|S controller is net wat compacter waardoor hij iets fijner te bedienen is. Daarnaast zijn er strakkere lijnen gehanteerd bij het ontwerp waardoor je een goede grip hebt. Deze extra grip zorgt ervoor dat je jouw gameprestaties kunt verbeteren. Ook krijg je op deze manier meer controle over de controller.

Xbox Elite Series 2 Controller

De Xbox Elite Series 2 voor de nieuwe Xbox series S of X biedt 30 nieuwe functies aan op de controller.  Hiermee kun je het maximale halen uit de gamebeleving. Zo kun je de weerstand aanpassen, maar ook de intensiteit van trillingen. Daarnaast kun je net als bij de reguliere controller knoppen een bepaalde functie geven. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het gamen snel overschakelen of iets vastleggen. Tevens zit er een 3,5 mm jack aansluiting op zodat je een headset kunt aansluiten d.m.v. een 3.5 mm jack kabel. Als de accu leeg is kun je gewoon nog genieten van de audio in je oren.

Sommige mensen vinden dit sowieso veel fijner omdat zij dan ook minder stroom hoeven te gebruiken. Er is 1 standaardprofiel wat je kunt instellen, maar je kunt ook voor 3 andere gamers of vrienden een profiel aanmaken. Zo kunnen zij meteen hun instellingen in de controller laden wanneer zij op bezoek komen. Ook worden er aparte drumstick en paddles meegeleverd in de verpakking zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je past.

PDP Gaming Xbox Series X Controller

De PDP Gaming Xbox Series X controller doet niet veel onder van de originele variant. Dit komt omdat PDP er ook voor gekozen heeft om een app te maken waarin je de diverse knoppen kunt instellen. Op deze manier maak je snel video’s van je gameprestaties en deel je deze met vrienden. Daarnaast kun je ook rechtstreeks vanaf de controller het volume aanpassen waardoor je nooit meer te hard of te zacht geluid hebt. Ook zit er een knop op om de microfoon te dempen wanneer je ouders de kamer binnen gelopen komen. Zo hoeft het team of de vrienden waarmee je speelt niet meer te krijgen wat  er op de achtergrond gebeurd. Naast draadloos kun je hem ook gebruiken met een 2,4 meter kabel. Hierdoor ben je niet altijd afhankelijk van de accu.

Hori Pad Pro Controller

De Hori Pad Pro is niet alleen een controller die je voor de Xbox Series X kunt gebruiken, maar ook op de computer of laptop. Qua design is hij niet zo rond afgewerkt als de originele controller waaardoor het meer op de oude controllers lijkt. Echter is dit niet altijd een een nadeel voor de mensen. Daarnaast kun je deze controller enkel gebruiken met een kabel. Hierdoor ben je dus niet meer afhankelijk van het opladen van een accu of het vervangen van batterijen. Helaas ontbreekt wel het D-pad op deze controller, maar de prijs is niet voor niets vele malen lager.

De controller verbinden met je Xbox

Je kunt de controller makkelijk verbinden met je Xbox X. Dit doe je door op het Xbox logo te klikken waarna er een handleiding in het scherm verschijnt. Vervolgens kun je naar je profiel navigeren en selecteer je de instellingen. Daarna ga je naar het menu van apparaten en verbindingen waarin je meerdere controllers kunt toevoegen. Het is verstandig om te controleren of de laatste firmware op je console staat. Wanneer dit niet het geval is kan dit voor problemen zorgen bij het koppelen. In sommige gevallen zul je deze eerst moeten updaten voordat je nieuwe controllers kunt toevoegen.

Wat is de nieuwste Xbox Series X controller?

De nieuwste Xbox Series X controller is een klein stukje kleiner zodat hij weer net wat beter in de hand ligt. Daarnaast zie je bij alle nextgen consoles wel dat de lijnen strakker zijn gemaakt omdat gamers dit fijner vinden. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt ook nog eens voor een betere grip. Daarnaast is hij ook makkelijker op te laden doordat er een USB C poort gebruikt is. Dit is bij steeds meer apparaten de standaard, waardoor je niet meer overal een aparte kabel voor hoeft te kopen.

Hoe duur is de Xbox Series X controller?

De huidige prijs op 24 april 2022 vna de Xbox Series X controller is €59,99. Het is voor het eerst dat een controller zo kort na de release al een stuk goedkoper wordt. De originele verkoopprijs bij de lancering was namelijk €79,99. Wij verwachten dat de prijs gekelderd is vanwege de slecht Xbox Series X voorraad. Doordat de Series X zo slecht leverbaar is hebben ook minder mensen behoefte aan een extra controller. Er zijn wel wat mensen in het bezit van de console, maar niet zoveel als verwacht. Op dit moment liggen de extra controllers stof te happen en dat ziet Microsoft ook niet graag. Mocht de prijs veranderen dan houden wij je hiervan op de hoogte!

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version