Xbox Series S controller

De controller voor de Xbox Series S is supermodern en voorzien van een ergonomisch design. Daarnaast past hij ook beter in kleinere handen waardoor hij een stuk meer geschikt is voor kinderen. Het nieuwe D Pad kun je het beste bedienen met je duim en is veel gevoeliger als de voorgaande controllers. Deze controller kun je tevens ook gebruiken voor de Xbox One als je deze nog in huis hebt. Door bluetooth te gebruiken kun je hem ook koppelen aan mobiele apparaten en computers. Ook zien we op deze controller een USB C aansluiting voor het (snel) laden. Dit is een kabel die de meeste mensen wel in huis hebben want het is al een paar jaar de gouden standaard voor onder andere mobiele telefoons en tablets.

Wanneer je geen liefhebber bent van accu’s dan kun je er bij Xbox nog steeds voor kiezen om batterijen te gebruiken. De Dynamic Latency Input zorgt ervoor dat de signalen van de controller meteen worden doorgestuurd zonder dat je hier een vertraging in merkt. Ook zitten er sneltoetsen voor schermopnames en delen op. De afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer mensen dit doen en dit is met de nieuwe Xbox ook mogelijk met slechts 1 druk op de knop.

Op deze manier kun je de controller verbinden met een Xbox

Je kunt de Xbox Series S controller gebruiken door hem te koppelen aan de console of een USB kabel te gebruiken. Wanneer je een USB kabel gebruikt wordt de controller automatisch opgeladen tijdens het spelen. Om een nieuwe controller toe te voegen hoef je maar een paar stappen te volgen. Door dubbel te klikken op de koppelingsknop stel je eenvoudig een bluetooth verbinding in. Vervolgens koppelt hij zichzelf met de laatst bekende Xbox of een ander bluetooth apparaat.

Wanneer je een nieuwe controller hebt hoef je dus geen lastige installatie te doorlopen. Hij zal dan automatisch verbonden zijn met de Xbox. Mocht dit niet werken wat voornamelijk voorkomt bij niet originele controllers dan kun je een aantal stappen doorlopen. Ga met een gekoppelde controller naar het menu van de Xbox door op de Xbox button te drukken. Hier kun je naar profielen gaan en vervolgens selecteer je het menu instellingen. Daar vindt je als het goed is ook een menu met apparaten en verbindingen waar je dan weer moet scrollen naar accessoires. Soms kan het nodig zijn voor een controller dat je de firmware update. Je volgt de stappen op het scherm waarna  de Xbox opnieuw zal gaan opstarten. Je kunt dan opnieuw proberen de nieuwe controller te koppelen.

Onze top 3 van de Xbox Series S controller

Natuurlijk hebben wij ook een aantal favoriete bij de  Xbox Series S controller. Ieder merk heeft zijn of haar eigen plus en minpunten.

Onze top 3 bestaat uit de volgende controllers:

1. Microsoft Xbox Series controller:

De originele controller van Microsoft wordt standaard meegeleverd bij de Xbox. Omdat mensen hiermee leren gamen is dit ook de meest verkochte accessoires van Microsoft. Dit is dan ook de reden dat deze controller een wel verdiende eerste plek heeft.

2. Microsft Xbox elite 2 controller:

Voor de mensen die net wat extra’s willen halen uit de controller is er natuurlijk de Elite 2 serie. Het grootste voordeel van deze series is dat je de pedalen en joysticks kunt afnemen en vervangen door grotere of kleinere. Op deze manier ontwikkel je zelf de beste controller die bij jouw gamestijl past. Ook wordt hij geleverd met een oplaadhoesje waarin  je de controller en extra onderdelen kunt opbergen. De accu gaat tevens ook veel langer mee en kan zo’n 40 uur meegaan afhankelijk van de game die je speelt. Natuurlijk is het materiaal ook wat exclusiever waardoor hij nog fijner in de hand ligt.

3. PDP gaming Xbox series controller:

De PDP controller is in tegenstelling tot de Microsoft controller wat vlakker afgewerkt. Microsoft heeft bewust gekozen voor een nieuw design, maar voor de mensen die nog gewend zijn aan de oude controller is dit een prima alternatief. Ook  is de prijsklasse van deze controller vele malen lager waardoor hij lekker betaalbaar is. Helaas gaat de accu wel veel minder lang mee, maar dat kan ook niet anders voor deze prijs.

Op welke dingen let je bij de aankoop van een Xbox Series S controller?

Bij het kopen van een Xbox Series S controller zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten. Het belangrijkste is natuurlijk de grip die je met een controller hebt. Dit is een persoonlijke klik die je maakt met een controller en het is daarom ook verstandig om dit in een winkel te voelen. Wanneer je online een Xbox controller besteld heb je vaak 14 dagen herroepingsrecht waardoor je hem gewoon kunt terugsturen. Hierdoor kun je het ook thuis proberen. Daarnaast moet je ook goed de functies van een controller in de gaten houden. Zo hebben de namaak controllers vaak geen share button die toch wel makkelijk is als je eenmaal aan de Microsoft controller gewend bent. Wil je de paddles en joysticks verwisselen dan kan dat in verschillende maten met de Elite 2 controller.

PDP Controller geschikt voor de Xbox series S

De PDP controller is niet alleen geschikt voor de Xbox Series S, maar ook voor computers en mobiele apparaten. Ook hierop zit weer een D Pad voor een vloeiende controle. Daarnaast kun je met het D pad ook de volume instellingen beheren. Daarnaast is er een gratis app die je kunt downloaden om de functies van de knoppen te bepalen. Iedereen heeft andere voorkeuren en dit kun je dus naar wens bijstellen. Ook kun je via de app de intensiteit van 1 of meerdere controllers regelen. Deze controller beschikt over dezelfde functionaliteiten als de  Microsoft controller. Dit betekend dat je ook hier rechstreeks op de controller een headset kunt aansluiten, maar hij beschikt eveneens ook over een USB C aansluiting.

De voordelen van een Elite controller

De elite controller voor Xbox Series S is een stuk duurder als de standaard variant. Dit komt omdat Microsoft voor andere materialen heeft gekozen bij deze controller. Tevens wordt deze geleverd met 6 duimsticks, 4 paddles en 2 navigatiepads. Hiermee kun je de controller aanpassen aan jouw eigen wensen. Er zitten namelijk maten van groot tot klein bij en het is net wat het beste bij jouw handen past. Hiervoor wordt ook het nodige gereedschap en een duidelijke handleiding meegeleverd. Daarnaast krijg je er ook een oplaadcase bij waarin je hem veilig kunt opbergen.

Dit beschermt hem niet alleen tegen krassen, maar ook tegen het vuil en stofvrij houden van de controller. Daarnaast kun je ook profielen voor deze controller samenstellen en opslaan in een app. Hierdoor bepaal je zelf functies van knoppen en de intensiteit van triggers. Ook kun je bij deze controller gebruik maken van spraakopdrachten. De oplaadbare accu gaat ongeveer 40 uur mee waardoor je hem niet vaak hoeft op te laden. Dit zorgt ervoor dat je lekker lang achter elkaar kunt door gamen zonder dat je de controller moet missen omdat hij aan het laden is. Tevens zit er een apart oplaadstation bij waarmee je hem nog veiliger kunt opladen.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version