Top 5 Nintendo Switch SD kaart

Wij hebben een Top 5 samengesteld van de meest verkochte Nintendo Switch SD kaart. Let wel op de specificaties want er zit veel verschil onderling in. Zo moet je niet alleen op de opslagcapaciteit letten, maar ook op de lees- en schrijfsnelheid van de kaart. Dit bepaald namelijk ook hoe snel jouw spelen en opgeslagen data geladen worden. Niets is zo irritant als een game die langere tijd moet laden. Daarnaast raden wij je ook aan om gebruik te maken van UHS want deze kaarten zijn speciaal geoptimaliseerd voor grafische video’s, foto’s en games.

 1. Sandisk 128 Gigagbyte Micro-SDXC – Snelle SD kaart
  Leessnelheid: 100 MB per seconde
  Schrijfsnelheid : 90 MB per seconde

  2. 128 Gigabyte Micro – SDXC Sandisk – Budget SD kaart
  Leessnelheid:  25 MB per seconde
  Schrijfsnelheid : 25 MB per seconde

  3. Sandisk 256 GB Micro – SDXC – High Speed
  Leessnelheid: 100 MB per seconde
  Schrijfsnelheid: 90 MB per seconde

  4.128 GB Micro- SDXC UHS Sandisk officieel erkend bij Nintendo – Hoge snelheid
  Leessnelheid: 100 MB per seconde
  Schrijfsnelheid: 90 MB per seconde

  5. Sandisk 128 GB classe 1 Micro – SDXC – High Quality
  Leessnelheid : 100 MB per seconde
  Schrijfsnelheid: 90 MB per seconde

Waar let je op bij het maken van de juiste keuze?

Bij het maken van de keuze voor een goede Nintendo Switch SD kaart let je niet alleen op de capaciteit. Er zit onderling namelijk nog veel verschil in de lees- en schrijfsnelheden van deze kaarten. Persoonlijk vinden wij dit nog veel belangrijker, want je kan beter 2 kaarten hebben met een hoge lees- en schrijfsnelheid als dat je kiest voor een grote capiciteit die dit niet heeft. Het verschil in de snelheid op deze kaarten merk je al na het installeren van 4 of meer games. Daarnaast is er niets zo irritant als het wachten tot je verder kunt. Je zou het kunnen vergelijken met een lage internetsnelheid op de computer of een andere console. Ook is het verstandig om te kijken naar een kaart die UHS ondersteund. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de grafische beelden sneller te laden en ook dit verschil kun je duidelijk merken.

Waarvoor gebruik je een Nintendo Switch SD kaart

Een Nintendo Switch SD kaart gebruik je veelal voor het opslaan van je favoriete games, maar ook voor foto’s, video’s en muziek. Gemiddeld wordt er ongeveer 10 GB gerekend per game. Dit kan altijd per game verschillen, want er zijn uitschieters van 20Gb en meer. Echter zul je in de praktijk merken dat het meestal tussen de 8 en 12 GB per spel is. Hoe verder je in een spel komt hoe meer opslag het in beslag neemt. Met 128 GB kun je dus 12 a 13 spellen opslaan en spelen. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen voor de duurdere 256 GB kiezen. Als je dit in een keer koopt is het voordeliger als dat je 2 losse kaarten koopt van 128 GB.

Voor welke varianten kun je deze kopen?

Als je kijkt naar de officiele Nintendo Switch SD kaart dan kan je deze krijgen in 3 verschillende uitvoeringen:

– 256 GB
Aantal games: 25-28


– 128 GB
Aantal games : 12-14

– 64 GB
Aantal games : 6-8 

In principe past er elke Micro SDXC kaart in, maar daar moet je wel weer goed bij opletten vanwege de specificaties. De budget SD kaarten hebben vaak een lage lees en schrijfsnelheid. Daarnaast zijn ze vaak niet geoptimaliseerd voor grafische en bewegende beelden van hoge kwaliteit. Deze heb je vandaag de dag wel nodig. Iedere Nintendo Switch game wordt immers geoptimaliseerd met de nieuwste technieken. Mocht je toch kiezen voor een ander merk dan kun je ze krijgen in 16, 32, 64, 128, 256 Gigabyte.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version