Sonic Forces Nintendo Switch review

Sonic Force is een van de beste Nintendo Switch games volgens de gamers van 2022. Dit komt omdat het net even iets anders is als op de SEGA console. Het verhaal blijft hetzelfde, en 2D natuurlijk ook, maar de kwaliteit is Full HD en daardoor komt het spel nog meer tot leven. Daarnaast kun je voor het eerst in de geschiedenis ook je eigen personage ontwikkelen. Naast het nieuwe uiterlijk wat je zelf kunt ontwerpen, beschikken deze monsters ook over unieke gadgets die je wederom zelf kunt kiezen. Het doel blijft wel klassiek en hetzelfde. Je moet de kwaadaardige Dr. Eggman verslaan. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. En je zult hiervoor dus ook verschillende levels moeten spelen. Hierin kun je rennen en springen, maar vergeet niet de waardevolle munten te verzamelen.

Wat is er nieuw?

Na tientallen jaren is Dr Eggman weer terug en heeft weer kwaadaardige plannen in de Nintendo Switch Game Sonic forces. Hij is namelijk bezig met het maken van een nieuwe vijand voor jou genaamd Infinite. Maar dat is nog niet alles. Infinite zorgt ervoor dat de allergrootste vijanden van Sonic ook weer terugkomen en je zult dus veel uitdaging hebben aan het verslaan van deze vijanden.

Het begint al spannend, want Sonic wordt verslagen wakker in een wereld die niet meer is zoals hij hem kent. Dr Eggman heeft deze wereld namelijk volledig in controle en het is aan Sonic om weer voor rust en vrede te zorgen. Het spel kent twee speelvarianten waarbij de bediening net even wat anders is. In de normale levels kun je sonic besturen in zowel 2D als 3D. Hierbij kun je jouw eigen ontworpen karakter gebruiken. In de classic levels bestuur je Sonic in de retro versie die twee dimensionaal is.

Sonic Forces moderne levels

In de moderne levels van Sonic Forces kun je zelf jouw karakter ontwerpen en laten beschikken over verschillende gadgets. Visueel gezien vinden wij deze het mooiste omdat je niet alleen in 2D, maar ook in 3D kunt spelen. Echter zijn deze levels qua spelen het minst uitdagend. Hier komt maar weinig actie in voor en je zal het grootste gedeelte van de tijd op de automatische piloot spelen. Uitgezonderd een vijand die zo nu en dan zal verschijnen. Let wel op dat je niet te snel gaat, want dit is een grote valkuil in deze game. Je moet ondanks de auto piloot je hoofd er toch wel bijhouden.

De klassieke gameplay

De klassieke gameplay in Sonic Forces vinden wij toch wel het leukste om te spelen. Helaas heb je hierbij niet je eigen karakter, maar alleen Sonic. Deze zijn namelijk net wat beter ontworpen en er komt veel meer actie in voor. Naast het rennen en springen kun je ook de wereldberoemde spindash move doen. Je wordt als het ware weer terug in de tijd genomen naar de SEGA gameconsole. Als je deze niet hebt gekend dan is het wel een totaal nieuwe ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version