Refurbished Nintendo Switch

Een refurbished Nintendo switch is verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen. Het maakt ook niet uit bij welke winkel, want in principe mag dit overal verkocht worden. In de meeste gevallen gaat het om een console die een fabrieksfout heeft gehad. Denk hierbij aan een defecte harde schijf of poort. Deze wordt dan door de verkoper teruggestuurd naar de fabriek. Maar vaak kiest de klant er dan voor om de koop te ontbinden. Omdat de verkoper hier ook niets aan kan doen kiest hij of zij er toch vaak voor om de klant het geld terug te geven. Dit is immers beter voor de naam.

Als de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite of Nintendo Switch OLED weer gerepareerd is dan wordt hij teruggestuurd naar de verkoper of mogelijk naar de koper als die besluit de koop toch niet te willen ontbinden. Indien het bij de verkoper terecht komt dan zie je dit vaak voor een gereduceerde prijs. Zij hoeven immers dan ook niet de volle mep te betalen bij Nintendo. Dit zorgt ervoor dat je tientallen euro’s kunt besparen op de aanschaf. En teven is hij gewoon gloed nieuw want het defect onderdeel is gewoon vervangen.

Waarom dit goedkoper is

Wij krijgen ook vaak de vraag waarom een refurbished Nintendo switch een stuk goedkoper is. In principe gaat het bijna altijd om nieuwe switches of switches die slechts voor een korte tijd gebruikt zijn. Het wordt door de fabrikant dan vervolgens opgeknapt en daardoor verkeerd het product weer in nieuw staat. Echter is de doos al geopend geweest en kunnen ze dit dan ook niet als nieuw verkopen. Er zijn geen vaste prijzen hiervoor,  maar vaak bespaar je toch flink om voor dit soort modellen te kiezen. Het gaat altijd om producten die binnen de garantie termijn van 2 jaar zijn teruggestuurd aan niet verwijtbare schade. De webwinkel die dit aanbied mag zelf een prijs bepalen. Of zij ook een bepaalde korting krijgen van Nintendo is voor ons niet duidelijk.

Waarom dit beter als een tweedehands model is

Vaak wordt een refurbished Nintendo switch verward met een tweedehands model. Echter is dat totaal niet aan de orde. Een refurbished model moet er tip en top uitzien en eigenlijk als nieuw verkocht kunnen worden. Zit er een beschadiging die erg zichtbaar is aan de buitenkant, dan wordt dit ook opgeknapt. Check dagelijks de voorraad van verschillende winkels, want voor je het weet verschijnt er een refurbished model.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version