Playstation Plus is een abonnementsservice voor de Playstation 5. Het biedt gebruikers toegang tot verschillende functies, waaronder online multiplayer, gratis maandelijkse games en kortingen op digitale aankopen. Daarnaast krijgen abonnees elke maand twee tot 3 gratis games voor PS4/ PS5 of beide. Deze spellen zijn beschikbaar om te downloaden en te spelen zolang je lid blijft van Playstation Plus. 

Ten slotte biedt PS Plus abonnement exclusieve kortingen op digitale aankopen via de Playstation Store. Abonnees krijgen vaak korting op nieuwe releases en kunnen geld besparen op hun favoriete spellen. Afhankelijk van het soort abonnement krijg je toegang tot nog grotere gamedatbases en andere online voordelen.

Playstation Plus Kopen

Ten eerste biedt Playstation Plus-toegang tot online multiplayer , Dat alleen al is voldoende reden om het te kopen. Als je graag tegen andere spelers speelt, dan is dit essentieel. Zonder een abonnement heb je geen toegang tot online multiplayer-modi in de meeste populaire games zoals Call of Duty, FIFA en Fortnite.

Een ander belangrijk aspect van Playstation Plus zijn de gratis maandelijkse games die beschikbaar worden gesteld aan abonnees. Elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd aan de lijst met gratis te downloaden games voor leden. De waarde van deze gratis spellen kan gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s per jaar, afhankelijk van hoeveel spellen je speelt.

Tot slot biedt Playstation Plus exclusieve kortingen op digitale aankopen in PlayStation Store. Met kortingen variërend van 10% tot 75% op geselecteerde games en add-ons, kan dit een aanzienlijke besparing opleveren als je regelmatig games digitaal koopt. Zeker met de Days of Play want dan lopen de kortingen bij Sony hoog op!

Bovendien zijn deze kortingen vaak exclusief voor abonnees, dus het kan de moeite waard zijn om een abonnement te nemen als je een grote digitale gamer bent. Ook voor de cloud onderdelen en prestaties op wereldniveau neerzetten heb je dit nodig.

Welke verschillende abonnementen zijn er ?

Voordat we verder gaan naar de verschillende soorten abonnementen, laten we kort uitleggen wat Playstation Plus precies is. Het is een betaalde online service die beschikbaar is voor alle gebruikers van de Playstation 4 en 5 consoles. Met het abonnement krijg je toegang tot allerlei extra functies en mogelijkheden, zoals gratis games, speciale kortingen in de PlayStation Store, online multiplayer opties en nog veel meer.

Essential:

Het eerste en meest elementaire niveau van Playstation Plus is Essential. Dit kost €8,- per maand of €60,- per jaar. Met dit abonnement kun je genieten van alle voordelen die bij het premiumlidmaatschap horen, inclusief gratis games, kortingen in de PlayStation Store, en toegang tot exclusieve demo’s en bètaversies.

Echter, het belangrijkste kenmerk dat onderscheidt tussen het Essential en de andere beschikbare niveaus is dat je met dit lidmaatschap toegang krijgt tot online multiplayer . Hiermee kun je samen met vrienden spelen op verschillende spellen voor de Playstation 5.

Het Premium Abonnement

Het tweede niveau van Playstation Plus is het Premium-abonnement. Dit kost €10,- per maand of €80,- per jaar. Naast alle voordelen die bij het basisniveau horen, biedt dit lidmaatschap ook een aantal extra functies.

Een daarvan is Cloud-opslag. Hiermee kun je jouw opgeslagen spellen en gegevens in de cloud opslaan en overal waar je maar wilt toegang krijgen tot jouw games. Zo hoef je bijvoorbeeld niet thuis te zijn om verder te gaan et jouw spel, maar kun je het gewoon op een andere console voortzetten.

Daarnaast biedt het Premium-lidmaatschap ook toegang tot exclusieve content, zoals thema’s voor jouw Playstation-console en speciale in-game bonussen. Dit kan variëren van extra skins of wapens tot hele nieuwe levels die alleen toegankelijk zijn voor Premium-leden.

Playstation Plus: extra

Het derde en hoogste niveau van Playstation Plus is het Ultra-abonnement. Dit kost €15,- per maand of €120,- per jaar. Naast alle voordelen van het basis- en Premium-lidmaatschap biedt dit abonnement nog meer exclusieve functies.

Playstation plus aanbieding

Als je een echte gamer bent, dan weet je dat Playstation Plus een essentieel onderdeel is van het Playstation-ecosysteem. Voor degenen die nog niet bekend zijn met deze service, Playstation Plus is een abonnementsservice voor de Playstation-console die gebruikers toegang biedt tot online multiplayer, exclusieve content en gratis games.

Echter komt het niet zo heel vaak in de aanbieding, meestal alleen met een black friday actie of speciale dagen bij Sony. We kunnen de toekomst niet voorspelen, maar wij gokken dat het gemiddeld op 1 – 2 keer per jaar neerkomt. Het is wel altijd voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten, want dan betaal je per maand het minste.

Veelgestelde vragen

Waar kun je Playstation plus kopen ?

Gelukkig zijn er meerdere plaatsen waar je een Playstation Plus abonnement kunt kopen. De eerste optie is natuurlijk om het direct via de Playstation Store op jouw console te kopen. Dit kan heel eenvoudig door naar de Store te gaan en vervolgens naar ‘Playstation Plus’ te zoeken. Je kunt hier vervolgens verschillende abonnementsperiodes aanschaffen, variërend van een maand tot een jaar.

Eventueel kun je ook gewoon in de supermarkt of boekhandel bij de cadeau kaarten een PlayStation tegoedkaart kopen. Hiermee kun je het abonnement ook  bestellen en daarmee voorkom je dat je jouw bank gegevens deelt met het bedrijf. Sommige mensen voelen zich hier beter bij, en andere vinden het juist weer een leuk cadeau om weg te geven.

Wat kost het ?

De kosten voor het Playstation Plus abonnement variëren van € 4,99 tot €9,99 per maand als je kiest voor een 12 maanden membership. Wil je het een maand proberen dan zijn de prijzen hoger tussen €8,99 en €16,99 afhankelijk van welk abonnement je kiest.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version