Nintendo Switch voorraad

De Nintendo  Switch voorraad is een stuk minder aan het worden, maar dit blijkt helemaal niet aan de vakanties te liggen. Onlangs is het bericht verschenen dat door de chiptekorten de verkopen ernstig zijn gedaald. Net als bij de Xbox Series X en Playstation 5 krijgt ook Nintendo hier steeds vaker mee te maken. Dit chiptekort is er al meer als 2 jaar, maar we hebben dit eigenlijk tot op heden alleen gemerkt bij de Nintendo Switch OLED. Nu blijkt dat ook de andere modellen hiermee te maken krijgen. Het afgelopen kwartaal zijn de verkopen met afgerond 23% gedaald en dat is echt flink. Als we nu de actuele voorraad kijken bij de winkels dan zien we ook steeds vaker dat hij niet meer voorradig is.

De cijfers van het afgelopen kwartaal waren teleurstellend

We zijn niet meer zo hoopvol gestemd over de Nintendo Switch voorraad na het zien van de kwartaalcijfers van Nintendo. In Nederland hebben we tot op heden niet al teveel meegekregen van de dalende verkopen, maar het is toch degelijk het geval. Wij verwachten daarom dat het de komende maanden spannend gaat worden of en wanneer de consoles geleverd kunnen gaan worden. De cijfers geven ons namelijk een inzicht in de actuele situatie, en dit zagen wij niet aankomen. Gelukkig kunnen we ook wat positiefs melden. De Nintendo Switch OLED is wel flink meer verkocht. Dit is ook niet gek aangezien het verschil tussen de Switch en OLED variant erg groot is. Van een beter beeld tot aan een beter geluid en natuurlijk ook niet te vergeten de betere standaard.

Wat verwacht Nintendo

Nintendo verwacht dat zij de Nintendo Switch voorraad de komende tijd echt moeten inperken. Ze krijgen immers steeds minder chips geleverd waardoor ze niet in staat zijn om de consoles ook daadwerkelijk te leveren. Bovendien zien ze ook een stijgende vraag, maar ze noemen dit stabiel aangezien het nieuwe model ook echt een upgrade is. Zeker voor de mensen die 3 jaar geleden de Nintendo Switch hebben gekocht. Het is een grote verbetering op vele gebieden!

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version