Nintendo Switch Oled controller

Er zijn verschillende controllers die je kunt gebruiken voor de Nintendo Switch Oled. Er is voorlopig voldoende voorraad dus ga snel een Nintendo Switch console kopen. Standaard wordt deze console geleverd met Joy Con controllers, maar voor sommige spellen zijn er ook andere controllers die het nog makkelijker maken.

Dit zijn de meest voorkomende controllers:

Nintendo Switch Joy Con Controller:
Deze controller is in verschillende kleuren verkrijgbaar en een officieel Nintendo Switch artikel.
Je kunt tot wel 4 controllers gebruiken op 1 Nintendo Switch om je favoriete games met vrienden te spelen.
Het voordeel is ook dat je de trillingen meekrijgt waardoor het gamen nog spannender wordt.

Nintendo Switch Pro Controller:
Voor gamers die op de klassieke manier willen gamen is de Pro controller een echte aanrader.
Je kunt de controller opladen in slechts 6 uur tijd en het spelen daarmee gaat dan maximaal 40 uur.
De exacte batterijduur is afhankelijk van de games die je speelt omdat er in de ene game meer trillingen zitten als in de andere. Dit vraagt nu eenmaal wat meer van de accu.

Standaard controllers voor de Nintendo Switch Oled

Standaard worden er 2 Joy Con controllers geleverd bij een Nintendo Switch Oled. Deze kun je bevestigen aan de linker en rechterkant van de Nintendo Switch. Later kun je er eventueel voor kiezen om er nog 2 extra Joy Con controllers aan toe te voegen. Deze kunnen niet bevestigd worden aan de console, maar deze verbind je door middel van NFC en deze dienen via de Nintendo Switch in het hoofdmenu te worden gesynchroniseerd. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je ze makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bij sommige Switch games hoef je maar 1 controller te gebruiken waardoor je dus ook makkelijker met meerdere spelers een game kunt spelen. Elke functie wordt door deze controllers ondersteund inclusief de trillingen die ervoor zorgen dat je een nog betere gamebeleving hebt. De batterij kan tot 20 uur meegaan.

Waar moet je op letten?

Als je een Nintendo Switch Oled controller wil gaan kopen of bestellen dan is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Zo is het afhankelijk van de game verstandiger om te kiezen voor een Joy Con controller of Pro controller. Daarnaast kun je het ook gewoon fijn vinden om op de ouderwetse manier te spelen. In dat geval zijn er veel verschillende Pro controller modellen die je kunt kopen. Echter raden wij wel de originele van Nintendo aan omdat deze volgens vele de beste grip heeft. Qua besturing op het scherm zelf is het soms wel verstandig om de Joy Con controller te kiezen. Deze kun je aansluiten op het beeldscherm en zo heb je een goede grip tijdens het gamen. Het is in het begin even wennen, maar de meeste mensen kiezen voor de Joy Con controllers.

Losse Nintendo Switch Oled controller bestellen

Het is ook mogelijk om de Nintendo Switch Oled controller los te bestellen. Dit is handig voor mensen die toch een uitbreiding bij hun bestaande set willen. Zo zijn zowel de rechtste alsmede de linkse controller los te verkrijgen. Wanneer je lomp bent omgegaan met een van de controllers is dit een prima vervangingen. Als je naar de prijs kijkt is het wel verstandiger om een set te kopen zodat je toch wat kunt besparen. De mensen die niet veel te besteden hebben kiezen vaak voor een losse controller. Echter zijn er natuurlijk ook mensen die dit doen vanwege de impact op het mileu. Dit is en blijft een persoonlijke keuze waar wij niet over kunnen beslissen.

De Nintendo Switch Oled Pro controller

De Nintendo Switch Oled heeft ook een Pro controller waarmee je op de klassieke manier kunt gaan gamen. Deze controller beschikt net als de Joy Con controller over Near Field Communication (NFC) waardoor je hem meteen aan de console kunt koppelen. Op de hoes van Nintendo Switch games staat vaak ook vermeld of je de Pro controller kunt gebruiken voor deze games. Mocht je hierover twijfelen dan kun je dit ook op het internet of de website van Nintendo terugvinden. De knoppen van deze controller zijn wat groter waardoor je een betere grip hebt tijdens het gamen. Ook is hij een heel stuk groter waardoor hij wat fijner in de hand ligt. De grotere accu zorgt ook voor een lange batterijduur die op kan lopen tot wel 40 uur. Ook ergonomisch gezien vinden veel mensen dit fijner in de hand aanvoelen en hij is natuurlijk ook beter te bedienen.

De Joy Con controllers verbinden

Je kunt de Joy Con controllers voor de Nintendo Switch Oled heel eenvoudig koppelen met NFC. Er zijn 2 manieren waarop je de controllers kunt gebruiken. Een van de manier is om ze vast te maken aan de console of het dockingstation. Een andere manier is om naar het hoofdmenu van de Nintendo Switch te gaan. Hier kun je controllers selecteren en bepalen hoeveel controllers er verbonden zijn met de console. Om extra controllers te verbinden moet je langer als 1 seconden de synchronisatie knop inhouden. Je kunt hem ook verbinden door L en R in te houden en vervolgens op A te drukken wanneer je klaar bent.

 

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version