De Nintendo Switch Pro controller is speciaal ontworpen voor de gamers die een klassieke game ervaring willen hebben. Niet iedereen vindt het even fijn om met de Joy Con controllers te werken.

Vooral bij het racen op de Nintendo Switch of vechten doe je groot voordeel op. Dit omdat je dan ook net iets sneller kunt reageren met combinatie aanvallen.

Op deze controller zit eveneens een rechtse alsmede linkse kant om te bedienen die gebaseerd is op de Joy Con. Het is dus als het ware een upgrade van je huidige controller.

Waarom juist kiezen voor een Nintendo Switch Pro controller

Er zijn verschillende voordelen aan een Nintendo Switch Pro controller. Allereerst is hij ergonomisch ontworpen, althans de originele van Nintendo dan.

Hierdoor heb je niet alleen een betere grip, maar kun je het gamen ook een stuk langer volhouden. Daarnaast beschikt hij over een ingebouwd NFC kaartlezer.

Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de Amiiboo figuren die je op de Nintendo Switch kunt gebruiken. Daarnaast is er ook echt tijd en aandacht in het ontwerp gestoken.

Hij is van stevige materialen gemaakt, wat de levensduur ten goede komt. Daarnaast zijn er van diverse games limited edition controllers gemaakt.

Hierdoor is het dus ook persoonlijk item wat niet iedereen in huis heeft. Vandaag de dag zijn er al tientallen edities verkrijgbaar.

De knoppen zijn een stuk groter als op de Joy Cons. Dit vinden niet alleen de kinderen, maar vooral ook de volwassenen een stuk fijner bedienen.

Op deze manier druk je er ook minder snel naast en dat scheelt weer kostbare tijd. Bovendien is hij qua prijs niet veel duurder als de Joy Con.

De 3 best verkocht Pro controllers

Wij hebben een top 3 van de best verkochte Nintendo Switch Pro controller gemaakt. Daarbij hebben we vooral op de diversiteit gelet!

Qua functionaliteiten gaat het om dezelfde controllers. Echter is het motief gebaseerd op diverse Nintendo Switch games.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Op nummer 1 staat op dit moment de controller van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Deze game verschijnt pas in Juni, maar de verwachting is dat dit de meest verkochte controller gaat worden.

Je ziet hem nu al super vaak over de toonbank vliegen, aangezien het een Limited Edition is. Al meer als 35 jaar zijn de Zelda games wereldwijd populair.

Naast deze controller zal er ook een limited edition komen van de Nintendo Switch OLED. Daarbij is geen PRO controller of game inbegrepen, dus deze zal je dan nog los moeten bestellen.

2. Pro controller zwart

De Originele zwarte PRO controller van Nintendo wordt ook nog steeds veel verkocht. Gek is dat niet, want die verscheen in 2017 al.

Je zou kunnen zeggen dat hij een beetje “standaard” is. Maar het prijsverschil is groot.

Veel mensen kiezen deze dus ook voor de gunstige prijs. Want qua functionaliteiten blijft hij hetzelfde.

3. Splatoon 3

Eind Augustus 2022 verscheen ook de Splatoon 3 limited edition Pro controller. Deze beschikt over een van de meest gave designs ooit vinden wij.

De linker poot is namelijk neon paars en de rechterkant is neon groen. Wereldwijd is dit een van de meest succesvolle Nintendo Switch games.

Hij werd in slechts 3 dagen tijd al bijna 3,5 miljoen keer verkocht. Dit spel is zelfs populairder als Pokemon of Super Mario.

Monster Hunter Rise producten 2,3

Er zijn 2 verschillende edities gemaakt van de Nintendo Switch Pro controller voor de game Monster Hunter Rise. Wereldwijd gezien is deze game al meer als 5  miljoen keer verkocht en de uitbreiding ook al meer als 2 miljoen.

Er zit dus een grote fanbase achter en daarom hebben ze ook 2 designs uitgevonden. Eentje voor de normale editie en de andere voor de Sunbreak Edition die je van de Nintendo Switch game hebt.,

1. Monster Hunter Rise: Sunbreak

Deze zwarte draadloze PRO controller beschikt over een witte draak aan de voorkant van je controller. Hij zit aan de linkerkant en rechts zie je wat donkerder zwart motief.

2. Monster Hunter Rise: classic

Dit design vinden we het gaafste omdat hij beschikt over een goud bruine draak aan de rechterkant van de Pro controller. Daarnaast zie je ook bij de pijlen mooie goud ./ bruine pijlen en zwarte pijlen aan de linkerkant.

Samenvatting

Als wij de Nintendo Switch PRO controller kort moeten samenvatten, dan kom je uit bij de volgende punten :

1. Controller die enigzins gebaseerd is op het design van de gamecube controller.

2. Fijne en ergonomische grip zodat je urenlang vooruit kunt.

3. Met een hand zou je eventueel zowel de linker als de rechterkant kunnen bedienen, wat toch een stuk lastiger is met de Joy Con controllers.

4. Er komen steeds meer games bij waar je echt voordeel uit kunt halen met deze controller.