Nintendo Switch gamereview Pokémon Violet

In deze Nintendo Switch gamereview Pokémon Violet, bespreken wel alles wat je over deze nieuwe game moet weten. De Nintendo Switch Pokémon Violet is sinds 18 november 2022 verkrijgbaar. 

Dat betekent dat het tijd is voor een game review van deze te gekke game! Allereerst is het goed om te weten dat deze game zich afspeelt in een nieuwe regio, genaamd Paldea. 

Daarnaast zijn er ook allerlei nieuwe Pokémon beschikbaar en heb je uren genoeg om de nieuwe stad rustig te kunnen ontdekken. Het bijzondere aan deze game is, is dat het een mediterraans tintje heeft. Zo is de omgeving waar je je begeeft, een Spaans en ook Portugese uitstraling.

Naast deze te gekke nieuwe features, zijn er ook voor het eerst maar liefst 8 badges te verdienen in de open wereld van deze game.

De nieuwe regio

In deze Nintendo Switch gamereview Pokémon Violet, kunnen we het natuurlijk niet laten om over de nieuwe regio te praten. Deze nieuwe Paldea regio, waar zowel Violet, als Scarlet zich afspelen, is een open wereld.

Deze open wereld is in de basis te vergelijken met Pokémon Legends Arceus. Het bijzondere hieraan is, is dat dit nog nooit eerder is voorgekomen bij de traditionele Pokémon games. 

Doordat de regio is gebaseerd op Spanje en Portugal en dus gevuld is met woestijnen net als ook kustplaatsen. Ook zul je zien dat er bepaalde gebergtes volledig zijn besneeuwd.

Daarnaast is het ook in deze nieuwe game mogelijk om 8 badges te verzamelen. Je bepaalt daarbij zelf de volgorde van het uitdagen van de verschillende gyms.

Wel is het natuurlijk van belang dat je sterk genoeg bent. De gym leiders zijn namelijk in de meeste gevallen een stuk sterker, dan je eerst zou denken. Daarbij is het alleen verslaan van de gym leider niet voldoende. Ook dien je een bepaalde missie te voltooien.

 

Nieuwe Pokémon

Wanneer je je in een nieuwe regio begeeft, mogen nieuwe Pokémon natuurlijk ook niet ontbreken. Zo vind je onder andere de twee legendarische Pokémon, Miraidon en Koraidon. Deze twee zijn niet alleen extreem krachtig, maar kunnen ook transformeren in een vliegtuig of motor. 

Deze verandering zorgt ervoor dat jij je als trainer relatief eenvoudig en snel door de gehele wereld kunt bewegen. Ook zul je in deze game een nieuwe Paldean vorm voor Wooper vinden. Deze leeft in het moeras en is daarom een Ground en ook Poison type.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version