We gaan verschillende Nintendo Switch accessoires  met je doornemen. Natuurlijk kunnen we ze niet allemaal behandelen omdat er duizenden dingen te koop zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om per categorie een aantal artikelen te laten zien. Mocht je toch naar een ander merk of iets goedkopers op zoek zijn, dan kun je kijken of de diverse webshops dit aanbieden.

Niet alleen gamewinkels verkopen deze accesoires, maar ook elektronica winkels en diverse grotere webshops.

Joy Con Controllers

In de lijst met alle Nintendo Switch accessoires horen natuurlijk ook de Joy Con controllers scoren. Wij hebben het een stuk makkelijker gemaakt, want naast de originele zijn ze ook van andere merken leverbaar.

Ook als er onverhoopt eentje kapot gaat kun je ze los bestellen. Een set is goedkoper, maar soms overbodig omdat er maar 1 van de 2 controllers kapot is gegaan. 

Scroll dan snel naar beneden, want daar kun je de linkse of rechtse controller los bestellen.

1. Originele Nintendo Joy Con (verkrijgbaar in meerdere kleuren)

De originele Nintendo Switch Joy Con controller set is verkrijgbaar in meerdere kleuren, dus zo wordt het ook een persoonlijk item. Het is ook de ideale set om vrienden thuis uit te nodigen en het tegen je op te laten nemen.

Je kunt door de andere kleuren makkelijk de controllers uit elkaar houden. Bovendien zijn ze voorzien van een Joy Con band waardoor je hem ook om je armen kan doen. Dit zorgt ervoor dat de controller niet zomaar op de grond valt.

2. Elgatech controllerset

De set van Elgatech is net iets anders qua vormgeving want ze beschikken niet over losse pijltoetsen maar zo’n pad wat je kunt besturen. Je drukt dan ook niet per ongeluk een verkeerde knop in omdat ze zo klein zijn en normaliter dicht op elkaar zitten.

Voor de rest werken ze precies hetzelfde, maar dan voor een vele lagere prijs. Bovendien blijkt uit de reviews dat de accu van deze controllers sneller vol zitten.

Losse controllers

Links:

Rechts:

Nintendo Switch accessoires PRO controllers top 3

Natuurlijk mogen de nieuwe en verbeterde PRO controllers voor de Nintendo Switch ook niet ontbreken op de accesoires pagina. Wij hebben er daarom een aantal voor je op een rij gezet!

1. Nintendo PRO controller

Nintendo heeft een originele PRO controller gelanceerd om ook op deze nieuwe console klassiek te kunnen gamen. Het wordt voornamelijk bij race en schiet spellen ingezet, maar in principe kun je ze voor ieder spel gebruiken.

Aan beide kanten zit ook een NFC chip, dus ook met deze controllers kun je Amiboo poppetjes gebruiken. Daarnaast gaat de accu super lang mee met 40 uur en is het zijn investering ook wel waard.

Dit is het dubbele vergeleken met de Joy Cons. Daarnaast laad je hem in maximaal 6 uur weer volledig op zodat je weer lekker lang kunt gamen!

2. Zelda Tears of the Kingdom

Er is ook een limited edition PRO controller voor de op 12 mei 2023 verschenen game Zelda Tears of the Kingdom gemaakt. Deze beschikt over dezelfde functionaliteiten.

Echter worden deze maar in een beperkte oplage gemaakt, waardoor ze ook iets duurder zijn. Over tientallen jaren worden ze waarschijnlijk zelfs nog meer waard als er veel versleten zijn.

Verzamelaars betalen nu eenmaal graag een flinke prijs voor dit soort hebben dingetjes. Maar het past ook wel bij de console die op dezelfde datum in deze stijl gemaakt is. 

3. Monster Hunter Rise

Ook voor de Nintendo Switch game Monster Hunter Rise is een gelimiteerde controller gemaakt. Ze hebben zelf 2 varianten ontworpen.

Dit spel is meer als 4 miljoen keer verkocht en daarom is ook dit weer een collectors item.

Travelcase Top 3

Natuurlijk hebben we ook de Nintendo Switch travelcase in onze accesoires staan. Zo kun je ook buiten de deur gamen.

De meeste opbergtasjes bieden namelijk niet alleen ruimte voor de Nintendo Switch, Switch OLED of Switch lite, maar ook de kabels. Soms is er zelfs ruimte om een aantal game casettes mee te nemen.

Ideaal dus voor in de auto om maar een voorbeeld te noemen. Zeker omdat je bij een lange rit dan ook de laadkabel mee kunt nemen.

1. Super Mario travelcase

Het merk game traveler heeft een speciale editie in het blauw gemaakt van Super Mario. Aan de bovenkant beschikt hij ook over een kleine hendel waardoor kinderen hem zeker in de hand kunnen nemen.

Daarnaast kun je hem met de rits goed dicht maken, want deze is stevig ontworpen. Zo bescherm je niet alleen de console, maar je raakt ook geen spullen kwijt.

2. Bigben licht blauwe case

De travelcase van Bigben in het lichtblauw is ook in diverse andere kleuren verkrijgbaar. Dit merk is tevens officieel gelicentieerd door Nintendo.

Dit merk is bovendien voor iedereen betaalbaar en dat is ook een grote pluspunt. Aan de binnenkant hebben ze een zachte laag gebruikt omdat de console zo ook niet beschadigd raakt door krassen.

3. Originele zwarte opberghoes Nintendo

De originele opberhoes / travelcase van BigBen is voorzien van het welbekende Nintendo logo. Hij is voor alle Nintendo Switch modellen ontworpen en die passen er dus ook allemaal in!

Tevens kun je 8 game cassettes meenemen verdeeld over 2×4 kaartdoosjes. Daarnaast is er dan ook nog een klein kaartdoosje voor 2 micro SD kaarten waarop je de spellen opslaat.

Je hebt dus overal de keuze uit spellen en ook heb je jouw persoonlijke save data altijd bij je!

Nintendo Switch accessoires oplaadstation

Als laatste hebben we het Nintendo Switch laadstation in onze accesoires lijst staan. Ook deze zijn er van klein tot groot te vinden.

Bovendien ook in verschillende prijsklassen, maar wij kennen onze lezers wel en die willen veel voor weinig. Daarom hebben wij hieronder het goedkoopste voorbeeld geplaatst.

Dit Nintendo Switch laadstation is geschikt voor de Nintendo Switch, Nintendo Switch 2019 en Nintendo Switch OLED. Helaas kun je het niet gebruiken voor het opladen van de Nintendo Switch Lite.

Het station beschikt over dezelfde functies als het origineel van Nintendo. Dit betekend dus ook dat je de beelden kunt projecteren op een TV of monitor.

Je kunt zelfs split screen gaan spelen samen met je vrienden. Het is immers niet alleen een handheld!

In totaal kun je 4 Joy Con controllers opladen of terwijl 2 setjes want je hebt 2 controllers persoon nodig. Hij is ook simpel in zijn gebruikt, want je laad deze controllers er gewoon via de zijkant inglijden.

Daarnaast kun je aan de indicatoren zien of ze allemaal vol zijn en/of je ze goed geplaatst hebt en ze dus aan het opladen zijn. Wanneer er geen licht brand dan zit hij er ook niet goed in.

Aan de voorkant kun je ook nog eens 10 game cassettes in klikken. Dit staat echt heel stoer als je wil opscheppen tegenover je vrienden.

De snelle USB C poort zorgt ervoor dat een helemaal lege controller in 3 tot 4 uur weer helemaal opgeladen is. Vervolgens kun je dan weer 20 uur gamen!

Eventueel kun je de console er ook in plaatsen met de beschermhoes er nog omheen. Je hoeft deze dus niet steeds los te halen.