Nintendo Switch oplaadstation

Het Nintendo Switch oplaadstation is van origine bedoeld om de console mee op te laden en controllers.

Echter zien we vandaag de dag steeds meer varianten komen. Gek is dit niet, want niet iedereen speelt even graag met de Joy Con controllers.

Bij games waarbij je veel beweegt werkt de Joy Con wel het beste. Maar als je gaat racen heb je liever een “echte” controller.

De laatste jaren zien we daarom ook merken massaal Nintendo Switch PRO controllers ontwikkelen. Van origine zijn ze gebaseerd op de Gamecube, maar ze worden steeds geavanceerder, sneller en sterker gebouwd.

Speciaal voor de Joy Con controllers

We gaan beginnen met het Nintendo Switch oplaadstation dat speciaal ontwikkeld is voor de Joy Con controllers.

Je kunt ervoor kiezen om een complete set te nemen, waarmee je zowel controllers alsmede de console kunt opladen. Echter zou je ook een compacte variant voor enkel en alleen de controllers kunnen kopen. 

Qware gaming bundel

In de Qware gamingbundel zit een laadstation voor het opladen van 4 Joy Con controllers. Hiermee bedoelen wij dus eigenlijk 2 setjes, want je hebt een aparte controller voor links en rechts.

Bij veel games moet je ze immers allebei kunnen gebruiken. Daarnaast zitten er in deze set hoesjes voor de bescherming van controller.

Zo kun je ze plaatsen in een siliconen game controller. Maar ook kun je er een siliconen stuur van maken voor bijvoorbeeld een betere game ervaring tijdens het racen.

Big Ben

In het “simpele” laadstation kun je ook wederom 4 controllers plaatsen. Het fijne aan deze set is dat hij compact is en dus ook niet veel ruimte in beslag neemt.

Je kunt hem dus makkelijk verbergen. Bovendien houd je zo overzicht en staat niet alles zo vol in je kamer of ruimte, want dat zou teveel kunnen afleiden tijdens het gamen.

Gemaakt voor de Nintendo Switch PRO controllers

Natuurlijk is het Nintendo Switch oplaadstation ook ontwikkeld voor de verschillende PRO controllers. Deze worden steeds meer gebruikt voor het gamen ter afwisseling, maar ook voor een klassieke besturing.

Octronic

Octronic heeft een laadstation gemaakt wat lekker compact is en waar je 2 PRO controllers kunt opladen. Deze is voorzien van een USB C aansluiting waardoor hij lekker vlot oplaad.

Je klikt ze er lekker makkelijk en stevig in zodat het ook stabiel blijft staan. Aan de voorkant kun je dan ook zien of de controllers aan het opladen zijn.

Dr Phone

De makers van Dr phone hebben een oplaadstation gemaakt wat je voor 1 PRO controller kunt gebruiken en 2 Joy Cons. Het is dus multifunctioneel inzetbaar en dat is een duurzame keuze.

Bovendien is het ook nog een snelle lader, want in 3,5 tot maximaal 4 uur zijn je controllers 100% opgeladen. Ook op deze zet zitten weer LED lampjes die aangeven of hij aan het opladen is, maar ook wanneer hij vol is.

Er zit zelfs een extra USB poort op waarmee je bijvoorbeeld ook je telefoon of tablet kunt opladen. Bovendien is hij erg scherp geprijsd op dit moment!

Nintendo Switch oplaadstation voor verschillende controllers

Als laatste Nintendo Switch oplaadstation hebben we die van Under control uitgekozen voor je. Hierbij kun je niet alleen de controllers opladen, maar ook de console.

Je kunt er 2 Joy Cons en 1 PRO controller. Voor iedere controller zitten er aparte LED indicatoren op zodat je precies kunt zien of ze opgeladen zijn of niet.

Daarnaast is het model ook erg compact en makkelijk ergens te verbergen. Hier kun je eventueel nog aan de achterkant diverse Nintendo Switch gamehoesjes plaatsen.

Je hebt dus praktisch alles bij de hand en het ligt niet overal door een ruimte heen. Hierdoor kun je ergonomisch gamen en hoef je niet langer meer elke keer te zoeken naar games of controllers.