Gamecards zijn een manier om online spellen te kopen zonder dat je een creditcard of bankrekening nodig hebt. Het zijn die cadeau kaarten met een waarde van €5.- tot €100,- die je online kunt kopen, maar ook in steeds meer winkels. We zien ze namelijk ook steeds vaker in winkels hangen zoals supermarkten en boekhandels. Gamecards zijn eigenlijk prepaidkaarten die je kunt inwisselen voor digitale valuta, waarmee je vervolgens games kunt kopen.

De meeste gamekaarten kunnen worden gebruikt op populaire gamingplatforms zoals PlayStation, Xbox, Nintendo. Het gebruik van gamecards is handig omdat het niet vereist dat je persoonlijke financiële informatie deelt met elke game die je wilt spelen. Bovendien kun je met deze kaarten precies bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan games en vermijd je onverwachte kosten.

Playstation 5 Gamecard

De Playstation 5 Gamecards zijn de nieuwste manier om games te spelen op de populaire console. Deze gamecards zijn een fysieke versie van de digitale spellen die je normaal gesproken zou downloaden via de Playstation Store. Sony heeft gekozen voor kaarten met een waarde van €10,- tot €100,-. Heb je meer nodig? Dan kun je meerdere kaarten bestellen.

Ten eerste kun je hiermee games kopen uit de Playstation Store. Dit zijn vaak nieuwe spellen, maar ook oudere spellen die niet meer fysiek verkrijgbaar zijn in winkels. Daarnaast kun je ook extra content kopen voor spellen die je al hebt, zoals nieuwe levels of personages.

Verder kun je met een Playstation kaart ook films en tv-series huren of kopen via de Playstation Store. Hierbij heb je keuze uit een groot aantal titels in verschillende genres. Als laatste kun je met deze kaart ook abonnementen afsluiten op bijvoorbeeld Playstation Plus, waarmee je toegang krijgt tot exclusieve (online) content en gratis games.

Xbox Series X en S Gamecards

Voor de Xbox Series X en S zijn er ook Gamecards gemaakt. Deze worden Xbox Gift Cards genoemd en ook deze zijn zowel online alsmede offline goed verkrijgbaar. Je kunt hiermee bijvoorbeeld nieuwe Xbox Series X of S games kopen.

Daarnaast kun je ook in-game content aanschaffen voor spellen zoals Fortnite en Apex Legends, waarmee je extra skins, wapens en andere items kunt ontgrendelen. En zo zijn er nog honderden spellen meer waarvoor je dit tegoed kunt gebruiken.

Ook kun je deze kaarten gebruiken voor het aanschaffen van films en series. Daarbij is het zelfs mogelijk om niet een heel seizoen van een serie te kopen, maar ook losse aflevering. Daarnaast kun je dit tegoed ook besteden bij streamingsdiensten zoals Spotify voor bijvoorbeeld muziek.

Nintendo Switch Gamecard

Voor de Nintendo Switch zijn er ook Gamecards te krijgen en deze worden in de volksmond Nintendo E Shop tegoed genoemd. Je kunt een Nintendo eShop Card kopen in diverse waardes, variërend van €15 tot €50. Ook deze zijn in de winkels en webshops te verkrijgen.

Met een Nintendo eShop Card kun je bijvoorbeeld nieuwe games, uitbreidingen en andere digitale content kopen. Je kunt zelfs gebruikmaken van exclusieve aanbiedingen die alleen beschikbaar zijn voor mensen met een eShop Card.

Naast Nintendo Switch games kun je ook andere dingen kopen met de kaart, zoals thema’s voor je home menu of muziek uit bekende spellen als Super Mario Bros. en The Legend of Zelda. Er zijn ook spellen bij waarbij je zogenaamde in game content kunt kopen zoals extra wapens of skins. Ook hiervoor kun je dit tegoed gebruiken.

Xbox One Gamecard

Voor de Xbox One Gamecards geld in principe hetzelfde als bij de Xbox Series X en S. De Xbox Gift Card is te gebruiken voor zowel de Xbox One alsmede Xbox Series X en S. Je kunt dit tegoed dus niet alleen voor games gebruiken, maar ook abonnementen zoals de Xbox Game Pass.

Ook kun je met een Xbox gift card accessoires kopen voor jouw console, zoals controllers en headsets. Deze accessoires kunnen de game ervaring nog meer verbeteren en zorgen ervoor dat jij helemaal opgaat in het spel. Let op dit kun je alleen besteden bij de Microsoft Store en niet bij andere webshops!

Veelgestelde vragen

Wat zijn Gamecards?

Gamecards zijn een handig hulpmiddel voor gamers die hun favoriete spellen willen spelen zonder hun creditcard- of bankgegevens te gebruiken. Het is ook een leuk cadeau om weg te geven aan iemand die jarig is of je goed geholpen heeft. Dit tegoed is 12 maanden te gebruiken en diegene die het krijgt heeft dus voldoende tijd om zijn of haar favoriete games of abonnementen aan te schaffen.

Waar kun je Gamecards kopen ?

Gamecards zijn eigenlijk prepaidkaarten die je kunt kopen bij verschillende online winkels, zoals Cooblue, Amazon en bol.com. Daarnaast zijn ze ook te verkrijgen in de fysieke winkels van gamewinkels tot supermarkten en boekhandels die cadeaukaarten verkopen.

Wat zijn de voordeel van een Gamecard ?

Een groot voordeel van Gamecards is dat ze een veilige manier bieden om geld uit te geven aan games. Je hoeft geen bankgegevens op te geven en je hebt volledige controle over hoeveel geld je uitgeeft aan games. Daarnaast zijn Gamecards verkrijgbaar in verschillende bedragen, zodat je precies kunt kiezen hoeveel geld je wilt besteden.

Delen.

Laat een reactie achter

Exit mobile version