Dock voor Nintendo Switch

Een Dock voor Nintendo Switch kun je gebruiken voor verschillende dingen. De meeste mensen gebruiken hem voor het opladen van de console. Echter kun je hem ook gebruiken als je op een groot scherm wil spelen zoals een televisie of monitor. De Nintendo Switch mag dan wel een handheld zijn, maar kan ook als volledige console op de televisie gebruikt worden.

Nintendo Switch base

De Nintendo Switch Dock wordt ook wel eens Nintendo Switch base genoemd. Officieel gezien is dit product bedoeld voor het aansluiten van een Switch met behulp van een HDMI kabel op een televisie of monitor.

Standaard wordt hij geleverd met een HDMI kabel van 1,5 meter. Als dit niet lang genoeg is dan moet je nog een langere Mini HDMI naar HDMI kabel kopen.

Echter doen veel mensen dit aangezien deze best kostbaar zijn. Als hij gewoon in een televisiekast staat of op een bureau dan is 1,5 meter kabel ook wel voldoende.

Je wil bovendien niet hebben dat het een rommeltje wordt. Dit is dan ook de reden dat Nintendo voor deze lengte heeft gekozen.

Docking station voor Nintendo Switch

Het originele Nintnendo Switch Dock wordt ook wel eens een Dockingstation genoemd. Dit omdat hij speciaal ontworpen is voor het opladen van de console.

Daarnaast kun je met dit station hem ook aansluiten op de televisie en de game in HD daarop spelen. Veel games ondersteunen het om op split screen te spelen.

Er kunnen dan wel 2 tot 4 velden per televisie worden aangegeven waar iedere speler zijn of haar prestaties bij kan houden. Je kunt op deze manier ook spieken wat je tegenstander doet.

Dit geeft je dus ook nog eens meer inzicht in de prestaties. Zodoende weet jij wat je moet verbeteren.

Het betaalbare alternatief van Tokluck voor de Nintendo Switch Dock

Er is ook een betaalbaar alternatief voor de originele Nintendo Switch Dock.  Tockluck heeft namelijk een multifunctioneel oplaadstation ontwikkeld.

Deze kun je niet alleen gebruiken voor het opladen of aansluiten op een scherm. Hij heeft namelijk ook een opbergruimte voor 10 Nintendo Switch games

Dit dan wel zonder hoesje dus gewoon alleen de cassette. Tevens kun je er 4 joy controllers in opbergen en opladen.

Zo kan er altijd een 2de speler mee komen spelen, want vaak heb je 2 joy con controllers per persoon nodig.

Zowel de originele Switch alsmede de OLED variant passen hierin. Ook zitten er handige LED indicatoren op zodat je ziet of de controllers goed worden opgeladen.