We zetten de beste Pokemon games voor de Nintendo Switch voor je op een rij. Hierbij schikken we ze niet op populariteit, maar we laten je het totale aanbod zien.

Alle Pokemon games zijn namelijk weer uniek te noemen. De ene keer heb je nieuwe Pokemons en een andere regio.

En de andere keer heb je juist weer een andere speel methode. Zo is het naast de klassieke manier ook mogelijk om nog intenser contact te krijgen met je pokemons.

Bij iedere titel zullen wij een duidelijke omschrijving geven. Zodat jij weet welke games interessant kunnen zijn voor je.

Pokemon Scarlet

Als eerste in de Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch hebben we Pokemon Scarlet. In het klassieke RPG verhaal ga je weer verschillende steden en dorpen verkennen.

Voor het eerst in de geschiedenis gaat het om een totaal open wereld. Dit betekend dat je al vanaf de start overal naar toe kunt.

Echter moet je daar ook wel mee opletten, want er zitten missies in het spel verwerkt die pas na het voltooien van andere beschikbaar worden. Het beste kun je dus stad voor stad uitkammen, maar je hebt natuurlijk een vrije keuze.

Daarnaast kun je het spel ook samen met je broer, zus, vrienden of andere familieleden spelen. Met een team van maximaal 4 spelers inclusief jezelf.

Naast de klassieke veldjes zie je de Pokemons ook wel eens in het water zwemmen of in de lucht vliegen. Dit is dus een totaal nieuwe manier om ze allemaal te vangen.

Het doel blijft wel hetzelfde en dat is natuurlijk Pokemon meester worden. Desalniettemin is het toch een hele andere manier van spelen als in voorgaande edities.

Pokémon Let's Go, Pikachu! - Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch

Vervolgens komen we bij Pokemon Let’s Go, Pikachu! in de Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch lijst. Tijdens deze reis loopt Pikachu naast je net als je in de series gewend bent.

Het leuke van deze game is juist dat je ook echt met je Nintendo Switch controller kunt zwaaien om een Pokeball te gooien. Er is op dit moment zelfs een demo beschikbaar die je gratis kunt downloaden.

Je kunt dus al een kijkje in de game nemen voordat je hem gaat kopen. Ook kun je samen met een vriend of kennis het avontuur beleven.

In een team van 2 spelers kun je de wereld gaan verkennen en het opnemen tegen andere Pokemons.

Pokémon Legends: Arceus - Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch

Daarna is het de beurt voor Pokemon Legends Arceus in de Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch lijst. In deze game ga je er alles aan doen om de Pokedex vol te krijgen.

Het richt zich dus meer op het observeren van Pokemons en meer te leren over het gedrag van hen. Een van de leukere dingen is toch ook wel dat het een heel oud verhaal is.

Je gaat namelijk deelnemen aan een wereld waarbij er nog geen Pokemon trainers en Elite vier waren. Het is dus niet mogelijk om badges te verdienen en de Pokemon League uit te spelen.

Dit verhaal begint in Hisiu wat best herkenbaar is voor gamers die al in Sinnoh hebben gespeeld. Deze regio was er namelijk voor Sinnoh en is pas later daarin geëvolueerd.

Je ziet ook niet de moderne steden, maar juist een verwilderde omgeving. Dit maakt het dan ook uniek qua speelbeleving.

Aan het begin van het spel ontvang je van een professor je start Pokemon. Naast het observeren kun je nog wel vechten met andere Pokemons.

Hierdoor doen je Pokemons toch nog ervaring op en leren ze nieuwe aanvallen. Om een wilde Pokemon aan te vallen moet je ook goed richten met het gooien van de Pokeball wat het spel toch een stuk uitdagender maakt.

Pokémon Brilliant Diamond

Ook Pokemon Brilliant Diamond hoort thuis in de Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch. Dit is het vervolg op de Nintendo Switch game Pokemon Diamond uit 2021.

Je gaat weer aan de slag met het ontdekken en vangen van Pokemons in de Sinnoh regio. Er zijn een aantal nieuwe locaties bijgekomen die je kunt verkennen.

Hierdoor is het avontuur om naar de pokemon League te komen nog uitdagender gemaakt. Echter is het wel een upgrade of remake net hoe je het wil noemen.

Vooral in de beelden merk je dat de close ups en aanvallen flink verbeterd zijn. Daarnaast zijn de functies ook wat gebruiksvriendelijker gemaakt.

En we hebben ook een nieuwe legendarische Pokemon namelijk Arceus. Deze kun je vinden in de legendarische tempel.

Pokemon Sword - Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch

Vervolgens is het de beurt aan Pokemon Sword in de lijst met Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch. We gaan weer op avontuur in een nieuwe regio namelijk Galar.

Hierbij heb je natuurlijk ook weer een nieuwe starter waaruit je kunt kiezen. Je maakt kennis met de 8e generatie Pokemons.

Het leuke is dat je deze Nintendo Switch game ook kan toevoegen aan je mobiele telefoon. Je hebt dan ook buiten de deur toegang tot de Pokemon box en daarbij kun je ze ook aan vrienden op school laten zien.

Dit is een super gave game, want naast de steden is er ook veel leven op het platteland. Als je een paar uur aan het spelen bent dan wordt je helemaal opgezogen in deze game.

Natuurlijk blijft het vertrouwde doel er wel en dat is gym leaders verslaan en vervolgens aan de Pokemon League deelnemen. Je wilt immers de sterkste Pokemon meester van de geschiedenis worden.

Daarnaast zijn er ook nieuwe locaties die je kunt kopen en downloaden als je het spel hebt uitgespeeld.

New Pokémon Snap - Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch

Een wat andere Pokemon game in de Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch is toch wel New Pokemon Snap. Je gaat op zoek naar meer als 200 Pokemons om ze vast te leggen op beeld.

In deze game draait het om het maken van foto’s en daarvoor zijn er prachtige omgevingen gemaakt. Je kunt ook in een auto zitten die automatisch rijd.

Tijdens deze reis kom je langs alle natuur en kun je unieke foto’s van de Pokemons maken. Het doel is om de hele Pokedex vol te maken!

Pokemon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Als laatste hebben we dan ook nog Pokemon Mystery Dungeon in onze Beste Pokemon games voor de Nintendo Switch lijst staan. Dit is echt een unieke game, want je bent geen trainer maar de Pokemon zelf.

Tijdens deze reis kun je in Charmander, Pikachu of Eevee kruipen om maar een voorbeeld te noemen. Verschillende generaties komen in deze game samen.

Je kunt ook een persoonlijkheidstest doen om erachter te komen welke Pokemon het beste bij jou past. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk Pokemons gaat redden die in gevaar zijn.

Je kunt daarnaast ook je team uitbreiden met andere Pokemons. Sommige missies kun je nu eenmaal niet alleen uitvoeren. Ook kun je gevechten voeren met Pokemons om de vangkans groter te maken.

Vergeet niet om tijdig je verdiende geld naar Persian’s Felicity Bank te brengen, want als je verslagen wordt dan kun je alles kwijtraken. Dit geldt ook voor de voorwerpen en die kun je naar Kangaskhan’s Storage vervoeren.